- Finansijski Snowboard - http://www.mcb.rs/blog -

Digitalni CFO

Digitalni CFO, virtuelni CFO, “CFO na zahtev“- šta je sledeće?

Kako tebi zvuče ova novonastala zanimanja? Da li si imao priliku da se susretneš u praksi sa virtuelnim CFO-om? Ili si nekada probao da iznajmiš CFO-a na par sati kako biste proćaskali o finansijskoj situaciji u kojoj se nalaziš?

Možda na prvi pogled deluje da je to daleko od stvarnosti,  zanimanje poput virtuelnog CFO-a je prepoznato na profesionalnoj mreži LinkedIN, kao i u oglasima za posao koje poslodavci objavljuju.

 

Virtual CFO

 

Ova zanimanja nesumnjivo prate naslove koji se bave tematikom kako će na pojedinim poslovima ljude zameniti robotima, kako će se pojaviti nova zanimanja zasnovana na potrebama koje je kreiralo tržište modernih tehnologija. Ili pak da će se poslovi koji su obavljani “oflajn” preći u digitalnu sferu i nastaviti u izmenjenom obliku.

 

Chief Financial Officer (CFO) – osobe koje u ovom trenutku trpe izuzetan pritisak prilikom pružanja podrške biznisu da pređe u svet digitalne ekonomije. Od njih se očekuju velike investicije i to pre svega interno – u sam kompanijski proces poslovanja, kako bi se razvile mogućnosti koje će omogućiti kompaniji da se prilagođava novim promenama i da pritom ostvaruje rezultate.

 

prognoziranje

 

Od velike je važnosti i način na koji će CFO planirati strategiju poslovanja i predvideti rezultate koji se mogu u budućnosti očekivati, kao i način na koji će svi članovi biznisa imati prave informacije u pravom trenutku, kako bi doneli odluku koja će voditi kompaniju u dalji razvoj.

Pogledajte video u kome Thack Brown, Global Head of Line of Business Finance, SAP,  iznosi detalje o ovoj temi:

 

 

Šta mislite, kojim tempom će ove promene oblikovati način poslovanja u domaćim kompanijama?

Ostavite nam svoje utiske u komentarima ispod teksta.

 

Izvor: SAP