- Finansijski Snowboard - http://www.mcb.rs/blog -

CONTROLLERI NA KAFICI – “DOBAR CONTROLLER NIKADA NE SPAVA” (25. ICV SRBIJA SASTANAK)

25. ICV Srbija sastanak je bio organizovan 16.12.2015. u fabrici DONCAFE u Šimanovcima. Domaćin je bio Strauss Adriatic, poznatiji pod brendom DONCAFÉ. Događaju je prisustvovalo 40 controllera Srbije, sa ciljem da podele svoja iskustva u vezi sa izazovima sa kojima se suočavaju kompanije širom sveta, kao posledice trke sa konkurencijom i destabilizacijom najjačih valuta.

BRK_0385

Tema sastanka je bila „Controlleri na kafici“. Organizatori su se potrudili da na najbolji način ugoste controllere i pozvali ih na jutarnju kafu.

Dragan Radosavljević, finansijski direktor kompanije STRAUSS ADRIATIC, je poželeo dobrodošlicu i zahvalio se prisutnima što su se odazvali pozivu.

Na sastanku su govorili:

collage_photocat

Sastanak je otvorila Zorica Đorđević, tehnolog u proizvodnji, i predstavila je DONCAFE proizvode.

Ukratko nas je sprovela kroz vremeplov, način na koji se kafa probijala na svetsko tržište, da bi danas postala piće broj jedan u modernom društvu. Upoznala nas je sa istorijom preduzeća DONCAFÉ Group, razvojem brenda, i pozicioniranjem preduzeća Strauss Adriatic na srpsko tržište, koje je od 2005. vlasnik brendova DONCAFÉ i C Kafa.  Zorica nam je predstavila proizvode kompanije:

DONCAFE proizvodi

DONCAFE proizvodi

Nakon prezentacije, domaćini su sproveli učesnike kroz fabriku. Cilj je bio da pokažu put koje svako zrno kafe prolazi, da bi  stiglo do trpeze potrošača. Controlleri su imali priliku da se upoznaju sa procesom:

BRK_0505

 

Verica Teofilović, finansijski controller, je preuzela mesto govornika.

Objasnila je cilj kompanije, biti broj jedan. Predstavila nam je izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju zbog dešavanja na domaćem i svetskom tržištu i prezentovala je controlling u Strauss-u.

Sastanak je zatvorio Dragan Radosavljević, finansijski direktor kompanije STRAUSS ADRIATIC.

Dragan je pozvao prisutne da budu interaktivni. Slikovito je dočarao svoje izlaganje, ukazavši na potrebu za inovacijama.

Biti controller, ne znači samo pomagati menadžmentu, već svim zaposlenima uz podsticanje istraživanja i razvoja. Poruka prezentacije je da dobar controller nikada ne spava.

Dragan je dobio pohvale prisutnih na odličnom izlaganju, a potom uručio poklone.

collage_photocat 1

Nakon sastanka je organizovan povratak za Beograd, i nastavljeno je druženje u autobusu.

Tekst je preuzet iz Controlling magazina 07.