Vegetarijansko putovanje svetom – restoran Mayka
Da na ovim prostorima manjka restorana koji prezentuju i promovišu vegetarijansku kuhinju dobro nam je poznato, a kako i koliko ova(kva) ponuda može da bude raznovrsna i raskošna pokazuje novi restoran na Kosančićevom vencu. Smešten u prostoru koji je imao razne sadržaje, od fashion do gastro orijentacije, ovaj restoran neobičnog imena vodi vas na zaista uzbudljivo krstarenje raznim meridijanima kroz širok spektar ukusa, boja i mirisa.
Za to je zadužen šef kuhinje sa ozbiljnim iskustvom u pripremi ove vrste jela koji suvereno koristi namirnice i začine koje ovdašnjoj kuhinji daju posebne note bilo da je u pitanju ramen sa povrćem i tofu sirom ili vege burger poslužen u domaćoj integralnoj zemički između koje su falafel burger, zelena salata, humus, patlidžan i sušeni paradajz.
Dve vrste karija od koji je teško odlučiti se koji je bolji, Radjastani sa kokosovim mlekom ili Mater Paneer (grašak, paradajz, sir), uz zavodljiv čatni i basmati pirinač sa semenkama, potom samose sa povrćem, ayuverdskim začinima i 3 vrste čatnija, ovdašnji gulaš koga čine seitan (poznat i kao „pšenično meso“) i povrće u aromatičnom sosu od paradajza i meksički chili beans samo su deo magičnog niza koji smo probali i koji nas je oduševio.
Simpatična bašta i neobičan enterijer, ljubazno osoblje i pozicija nadomak ključnih gradskih tokova…dodatne su preporuke za ovo mesto bez obzira na vaše gastro opredeljenje. Drugačije i neobično i sasvim privlačno za otvaranje nekih novih aromatičnih svetova.
Kosančićev venac 2
011 3288401
a
a
Izvor: Vino i fino
Autor
Gost