- Finansijski Snowboard - http://www.mcb.rs/blog -

SAP ima novo rešenje – biznis UŽIVO!

 

a

Bili mali ili veliki, uticajni ili sasvim novi na tržištu, u svetu biznisa ćete imati jedan zajednički problem. Kako predvideti potrebe tržišta? Ma koliko da dobro poznajete svoju ciljnu grupu, ma koliko da ste iskusni, mudri, pa čak i srećni, svi ovi resursi na kraju presuše. Rešenje je samo jedno: pratite svoj biznis uživo!

a

LIVE Poslovanje kao poslovanje budućnosti

a

Kompanija SAP već neko vreme se uspešno bavi izradom softvera koji su namenjeni boljoj upotrebi podataka i možda su upravo ponudili revolucionarno rešenje koje će vam izgledati kao scena iz nekog SF filma. Šta uopšte znači nova mantra LIVE business?

a

a

Priznajte da ste već na polovini videa poželeli da isprobate ovu tehnologiju! Softver obrađuje veliku količinu prikupljenih podataka i razlaže vaše poslovanje na osnovne faktore koji se prikazuju grafički. Vaš tim onda može da donosi odluke u realnom vremenu, prema poslednjim parametrima. Ne postoji realniji način da pratite promene koje ste upravo uneli u svoje poslovanje. Međutim, da li je to sve?

a

a

Softver koji nudi SAP ima još jednu ključnu prednost – radi se o pametnom algoritmu koji na osnovu unetih podatak predviđa ponašanje ciljne grupe ili pojedinačnog klijenta u traženom vremenskom preseku! Želite da saznate šta će vaš klijent želeti posle Nike patika, bicikle i štoperice? Verovatno apsirin, ali SAP program će vam to bolje „sračunati“.

a

Budućnost iza budućnosti

a

Koji je pravi odgovor na pitanje: Šta ovo čudo menja u pogledu mog poslovanja? Verovatno SVE. Uz razvoj mobilnih tehnologija, a pre svega Internet of Things pristupa koji će omogućiti dodatne podatke vezane za skoro svaki aspekt naših života, mogućnosti ovakvih programa su neograničene.

w595_i3qKE77mvQ

Želje i potrebe svakog od nas sve se brže menjaju. U savremenom društvu koje konzumira više nego ijedno ranije, postavlja se pitanje da li će nam ovolika moć dugoročnog predviđanja doneti dobro ili zlo. Ljudi iz kompanije SAP tvrde da njihov softver omogućava firmama da usvoje neke ljudske osobine: prilagodljivost, agilnost, možda čak i empatiju. Ono u šta sigurno možemo da im verujemo na reč jeste da će poslovanje postati efikasnije, produktivnije i da će uspeh postati daleko predvidljiviji.

Šta dolazi posle? Šta mislite, kako ćemo se mi promeniti u borbi sa dalekosežnim promenama koje ovaj softver nudi već danas?

a

a

Izvor: BeeShaper