- Finansijski Snowboard - http://www.mcb.rs/blog -

Kupovina automobila preko interneta postaje realnost

a

Novo doba nudi nam nova pravila i prilagođavanje istim, a tehnologija nam diktira tempo i način života. Tako i svetska autoindustrija uveliko koristi pogodnosti savremene internet ere.

Podaci Američke asocijacije prodavaca automobila pokazuju da je pre deset godina prosečan kupaco dolazio na auto-pijacu 4,5 puta godišnje, a danas je to mnogo ređe, svega 1,3 posete pre konačne odluke. Auto-pijace je zamenio internet, što ide na ruku svima: proizvođačima, prodavcima, a najviše kupcima automobila.

Evo na šta treba da obratite pažnju ukoliko se i vi odlučite na kupovinu automobila preko interneta.

sajam-automobil-noviteti-mondo-goran-sivacki-23

Dobre strane kupovine preko interneta:

a

polovniautomobili.com_1200x630

Šta obavezno treba da proverite prilikom kupovine:

a

logo2mojauto-1381407235_430

Mane kupovine preko interneta:

a

U Srbiji prodaja automobila preko interneta je u začetku, ali postoji nekoliko kompanija koje se bave tim tipom prodaje. Tu mogućnost na našim prostorima najavljuje i PSC Komnenović, ovlašćeni distributer Opela.

a

Nastojimo da pratimo svetske trendove. Dovoljno će biti da u foto galeriji na našoj web stranici označite automobil koji vam se sviđa, ostavite vaše podatke i u dogovorenom vremenskom roku mi ćemo vam isporučiti auto na kućnu adresu, gde ćemo i potpisati kupoprodajni ugovor“,

a

kaže Generalni menadžer PSC Komnenović Miloš Komnenović.

opel komn

On dodaje da će budući vlasnici automobila na taj način znatno uštedeti vreme i novac jer na odlazak u banku i uzimanje papirologije mogu da zaborave.

Struka oživljavanje online kupovine automobila na srpskom tržištu očekuje već sledeće godine. Po uslovima poslovanja i modelima neće se razlikovati od one koja već postoji u razvijenim zemljama.

a

a

Izvor: Novi magazin