- Finansijski Snowboard - http://www.mcb.rs/blog -

Digitalne rang-liste

NAJBOLJE IZVEDBE BRENDOVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA ZASLUŽUJU DIGITALNE OVACIJE. U OVOM SLUČAJU NEKI OD NJIH DOBIVAJU I ANALOGNE

VOLVO

volvo-contest

Ovaj samozatajni i često podcijenjeni brend vratio se na velika vrata. Tijekom Superbowla tražio je od gledatelja da jednostavnim tvitom uz ‘hashtag’ Volvo nominiraju jednu osobu za koju smatraju da u nagradnoj igri treba dobiti novi model toga švedskog proizvođača automobila. Kvaka je bila u tome što su morali učiniti dok su na programu bile reklame konkurenata.

Šoubiznis

20thCenturyFox_PeanutizeMe15

Lansiranje likova ‘celebrityja’ napravljenih po uzoru na Charlieja Browna, Snoopyja i ostalu ekipu, kao i odjeća, modni dodaci i frizura inspirirana crtićem, rezultirali su ovom nagradom, ali i zaradom od 44 milijuna dolara samo prvog vikenda u američkim kinima. Film ‘Penautize Me’ nije osvojio fanove samo u kinima i svim mogućim ekranima nego je potaknuo i potrošnju.

Prodaja

dollar-shave-club-dubin-blades-ad-01

Edukacija kupaca o žiletima za brijanje putem Twittera, Facebooka i Instagrama donijela im je Shortyja. Osim edukacije menadžeri brenda Dollar Shave Club raskrinkali su lažna obećanja velikih korporacija koja se bave proizvodnjom proizvoda za brijanje, a koja nemaju mnogo veze s realnošću. Dvostruka pobjeda za kalifornijsku tvrtku.

Moda

Carol-Daughter-Born-Made-Campaign

Kampanju ‘Born and Made’ jedan sat nakon lansiranja vidjelo je više od 20 milijuna korisnika društvenih mreža.

Glazba uživo

iheart-social1

Suradnja s glazbenicima putem Twittera, Facebooka i Snapchata bila je ključ pobjede.

Uređenje doma

Uređene doma

Kao platformu za promidžbu brend Krylon iskoristio je Pinterest. Pokazao je kako se njegovi proizvodi mogu kreativno upotrijebiti.

Potrošački brend

Double Robotics

Tvrtka Double Robotics iskoristila je popularnost iPhonea 6 i robot Lucy instalirala na početak reda u kojem se čekao novi model pametnog telefona.

Hrana i piće

mcdonalds

Poslovni oporavak počeo je tako da je na društvenim mrežama komentirao reklame drugih tvrtki tijekom Superbowla. Tako je drastično povećao svoju vidljivost i doseg.

OSTALI DOBITNICI PO INDUSTRIJAMA:

Financijske usluge: The Meet Halfway

Politika i državna uprava: The Royal Navy

Neprofitne organizacije: Crossroads Community Services i Ad Council

Putovanje i turizam: Eleven Inc, Virgin America; sport: National Hockey League;

biznis: PwC; obrazovanje: John Jay Collegeobitelj: Plum Organics ; videoigre: Hunt the Truth (Ayzener Group) i Lego Dimensions (Warner Bros); zdravlje i fitness: Cigna; kućni ljubimci: RuffLife