- Finansijski Snowboard - http://www.mcb.rs/blog -

THE DIGITAL ENTERPRISE – THE POWER OF DIGITAL ENTERPRISE IS BEYOND YOUR EXPECTATIONS

Klub CFO & Controllling nastavlja uspešnu saradnju s kompanijom M&I Systems, Co., i tradicionalno, već treću godinu za redom, organizuje događaj u Novom Sadu. Digitalizacija je imala uticaj na postojeći i čvrsto ustaljeni poslovni model kao nijedna promena do sada. Sa sigurnošću možemo reći da gotovo sve kompanije danas koriste digitalnu tehnologiju u nekom obliku, kao i da njihova brza evolucija može da predstavlja kako priliku tako i pretnju za poslovanje kompanija. M&I Systems, Co. je, 27. septembra 2018. godine, u hotelu Sheraton u Novom Sadu, organizovao događaj s temom „The Digital Enterprise”.

Controlling magazin 15

Događaj je otvorio Vladan Balaban, generalni direktor kompanije M&I Systems, Co. On je predstavio poslovanje M&I Systems, Co. Grupe, sve njene članice, kao i strategiju kojom se vodi grupa. Kroz program događaja i niz prezentacija kao i case-ova, prikazano je kako kombinovanje rešenja, tehnologija i znanja može da pomogne kompanijama da ostvare potpunu automatizaciju procesa i da im omogući da postanu Digital Enterprise.

Jedan od govornika bio je i Mario Baldi, CEO kompanije Scheer Group iz Nemačke, koji je predstavio saradnju s kompanijom M&I Systems, Co. Group, kao i ulogu i jedne i druge kompanije u procesu digitalne transformacije.

Controlling magazin 15

Usled izazova koji nastaju digitalizacijom i razvojem tehnologije, termin robot, uz izmenjen sadržaj, ulazi u svakodnevnu upotrebu. U nekim industrijama, gotovo polovina aktivnosti koje pojedinci u kompanijama danas obavljaju može biti automatizovana. Zaposleni svakodnevno obavljaju veliki broj zadataka koji zahtevaju tačnost i brzinu, a koji ne moraju nužno zahtevati odlučivanje. Brza evolucija tehnologije omogućila je razne opcije kojima se ostvaruje automatizacija poslovnih procesa i unapređenje poslovanja. Nova članica M&I Systems, Co Grupe Robotiq.ai predstavila je na događaju svoju usku specijalnost i jedan od načina automatizacije poslovnih procesa – Robotic Process Automation (RPA).

Marko Gudelj i Darko Jovišić su predstavili Robotiq.ai odnosno Robotic Process Automation (RPA). Na ovo predavanje nadovezao se Paul Fatinger, partner u kompaniji BDO, koji je prikazao kako je BDO implementirao RPA u svojim procesima i koji benefiti su ostvareni kao rezultat.

Jasmina Krstić, menadžer Odeljenja za upravljanje performansom u kompaniji M&I Systems, za kraj je dala odgovor na pitanje šta znači i zašto je važno da svaka kompanija postane data-driven.